FysioRetki

Karhunkierroksen patikointi syksyllä 2022

Lähde mukaan!

Alkoi kuulua Karhunkierroksen kutsu syrämessä, joten tuumasta toimeen! Lähekkö mukaan patikoimaan koko 82 km reitin Hautajärveltä Rukalle? Nyt olisi tarjolla sellainen reissu, missä unohdetaan kellot kotiin ja vaan naatitaan luonnosta ja omasta ajasta.

Syyskuussa olisi tarjolla ohjattu reissu Kuusamoon patikoimaan kuuluisa Karhunkierroksen 82 km reitti kolmessa päivässä! Päivämatkat poronkusemia eli jokseenkin 21 – 33 km paikkeilla. Ja yöksi meidät kuskataan aina mökille kunnon sänkyihin nukkumaan. Eikös kuulostakin just sun reissulta?! Edetään rauhaksiin kävellen ilman kiirettä. Ihmetellään kanjoneita, veden kuohuntaa koskissa, paikoin juurakkopolkuja. Syödään eväitä aina kun on näläkä ja vähän muutenkin, jännitetään riippusilloilla ja illalla hellitään lihaksia saunan lämmössä.

Ensimmäinen patikointipäivä starttaa aamunkoitteessa Hautajärveltä Sallasta, Karhunkierroksen Luontokeskukselta ja edetään Savilammen ja Taivalkönkään riippusiltojen kautta Oulangan Luontokeskukselle.  Seuraavana päivänä jatketaan tästä matkaa ihaillen välillä Kiutakönkään kuohuja ja punaisena hohtavia kallioita. Loppumatkasta reitti kulkee aivan Kitkajoen reunaa ennen kuin saavutaan Juumaan. Viimeisenä päivänä päästään kipuamaan vaaroille! Ihasteltavaa riittää niin Iso Kumpuvaaralla, Konttaisella kuin Valtavaarallakin kunnes koittaa viimeinen, loputtomalta tuntuva nousu Rukalle ja sitten enää lasketellaan Karhunkierroksen portille, jossa tottakai otetaan asiaankuuluvat kuvat ja viilistellään mitä tuli tehtyä!

Reissu to 8.9. – ti 13.9.2022.  Patikointiin 3 päivää + yksi vapaapäivä perillä. Majotus hyvinvarustellussa mökissä 2 hh aamupalalla. Mun kyydissä pääsee kulkemaan tai voit tulla itekses suoraan Kuusamoon. Hinta 650 € (sis.ALV)  – max. 4 henkilöä! Ilmoittaudu mukaan viimeistään su 21.8.2022 mennessä!

Kiinnostuitko? Laita rohkeesti viestiä – se ei sido sua vielä mihinkään. Annan enemmän kuin mielelläni lisäinfoa reissusta. Itte oon aivan haltioissani Kuusamon seudun maastoista ja mielelläni esittelen niitä muillekin!

***Tuula 

FysioRetki

0500847553

tuula@fysioretki.fi