FysioRetki

Karhunkierroksen patikointi kesäkuussa 2023!

”Jotta voi ottaa vaelluskengät esille, täytyy tietää niille reitti kuljettavaksi!”

KARHUNKIERROKSELLE VAPAUTUNUT KAKSI PAIKKAA!!

Kesäkuun alussa su 4. – pe 9.6.2023 suunnataan taas Kuusamoon koko Karhunkierroksen 83 km patikointiin rennosti kolmeen päivään. Lähdetään Sallan puolelta Hautajärveltä tulemaan alaspäin kohti Rukaa. Reittihän on aikamoista maisemien ihailua jo pelkästään riippusiltoineen, Kiutakönkään kuohuineen sekä Konttainen Valtavaara välin kiipeilyjen osalta. Majoitus ja yöpymiset tutusti kunnon sängyissä Rukan kämpillä. Emme yövy reitin varrella tuvissa, niissä pidetään tauot ja ajankohta on semmoinen ettei vielä ole itikoita kiusaamassa.

Karhunkierroksen reitti haastaa patikoijan pitkiäkin pätkiä juurakkoisilla ja kivikkoisilla poluilla, kun taas välillä on erittäin helppokulkuista, sorastettua uraa. Ennen reissua kannattaa kävellä paljon reppu selässä muuallakin kuin pururadalla, sillä jokainen kantaa repussaan omat eväät, vaihtovaatteet ja muut tarpeelliset välineet! Etsi niitä pienempiä polkuja ja totuttele kävelemään parina päivänä peräkkäin pidempi lenkki. Vauhti tuolla meidän reissussa määräytyy porukan mukaan, joten ei ole tarkoitus tehdä mitään reittiennätyksiä, vaan istahdetaan syömään eväitä tarpeeksi usein ja naatiskellaan elämästä! Kyllä päiväetappiin hurahtaa helpostikin työpäivän verran tunteja, mutta luultavasti ilosemmissa viiliksissä =)

Patikointireissun ohjelma alkaa sunnuntain kokoontumisella Rukan majoitukseen. Tutustustaan tulevaan reittiin kartalta, pakataan päiväreput jo lähes valmiiksi, kerrataan retkietikettiä ja vietetään rento ilta. Maanantaina siirrytään Karhunkierroksen lähtöpisteelle Sallan Hautajärvelle, josta päivän aikana patikoidaan Oulangan Luontokeskukselle. Tiistaina retkemme jatkuu tästä Kiutakönkään kuohujen ihailun kautta Juumaan Pienen Karhunkierroksen varrelle. Viimeisenä patikointipäivänä saadaankin ihailla huikeita maisemia matkalla kohti Rukaa ja Karhunkierroksen porttia, jossa tottakai otetaan asiaankuuluvat viilistelykuvat! Torstai on lepopäivä tai jos porukka on kiinnostunut vaikka koskenlaskusta, niin joelle! Perjantaina edessä kotimatka mieli täynnä uusia muistoja ja kokemuksia!

Kuulostaako ihan sinun reissulta? Tarvittaessa kysele rohkeasti lisäinfoa! Varaa paikkasi viimeistään 30.4.2023 mennessä: tuula@fysioretki.fi tai soittele 0500847553. Mukaan otetaan max 4 retkeilijää ja reissu toteutuu jos vähintään 2 ilmoittautunutta. Hinta 650 € (maksu lähtöpäivänä) sis. majoituksen 2hh aamupalalla, opastuksen reitille ja reitillä. Minun kyydissä mahollista päästä Forssasta tai matkan varrelta perille sekä takaisinpäinkin osan matkaa. Osallistujia ei ole vakuutettu FysioRetken toimesta. Ollaan yhteyksissä!

Tervetuloa Oulangan kansallispuistoon!

***Tuula FysioRetki